LifeLong Learning Magyarország Alapítvány

LifeLong Learning Magyarország Alapítvány

LifeLong Learning Hungary Foundation


Sajtószoba - SajtóközleményekÚjságírói regisztráció itt!

Sajtómegjelenéseinket megtekinthetik ide kattintva
   
2010. augusztus 10.  A "FeltûNÕ Siker" program a megoldás!

Vállalkozást szeretne indítani, de fél az ismeretlentõl?
Vagy már elindította vállalkozását, de nem tudja, hogyan tovább?
Mindkét esetben megoldást talál a "FeltûNÕ Siker" program keretén belül!


A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...
2010. július 27.

Ki tudunk-e jutni teljesen a gödörbõl?
A válság utórengései…

A gazdasági válság hatásai lassan már enyhülnek, ugyanakkor még a teljes kilábalástól nagyon messze áll Magyarország. A Tudástõke konferenciasorozat közel 140 résztvevõje betekintést nyert a kutatás eredményeibe, melybõl megtudható, hogy a vállalatok milyen intézkedést tettek a fennmaradás érdekében.

A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


2010. július 21.

A jó alkalmazott holtig tanul
Mi is az a sokat hallott lifelong learning?

Régen a tudósok mindenhez értettek, mindenrõl tudtak valamennyit. Manapság a helyzet kissé megváltozott: a mai világ embere egyre kisebb területrõl tanul meg egyre többet, egyre mélyebben, ezt hívják specializáltságnak.
Mi a közös mégis a két kor emberében?
A Tudástõke konferenciasorozat ez évi fókusza a lifelong learning, vagyis az egész életen át tartó tanulás hangsúlyozása.

A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


 2010. július 20.

Itt az idõ a felzárkózásra!
Utolérjük valamikor Hollandiát?

Magyarország több tekintetben is le van maradva az Európai Unió tagjaihoz képest, többek között utolsó elõtti helyen áll a foglalkoztatási ráta alapján felállított rangsorban is.
Mi állhat emögött? Hogyan lehetne ezen változtatni?
A lemaradás okairól, kutatási eredményekrõl tartott elõadást Szalai Piroska, a Lifelong Learning Magyarország Alapítvány szakmai igazgatója a Tudástõke 2010 konferenciasorozat 3. rendezvényén, Gyõrben.

A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


2010. június 30.

Tudástõke konferencia Miskolcon

2010. június 25-én, Miskolcon került megrendezésre az idei második Tudástõke konferencia, "A lifelong learning és a foglalkoztathatóság - a munkahelymegõrzés és munkahelyteremtés érdekében indított programok tapasztalatai" címmel.
A rendezvényt a Lifelong Learning Magyarország Alapítvány szervezte és az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatta a munkaerõpiaci alapból.

A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


 2010. június 28.

 Szellemi tõke és versenyképesség

A "Szellemi tõke, mint versenyelõny - avagy a tudásmenedzsment szerepe a versenyképességben" megnevezésû nemzetközi konferencia 2010. június 19-én került megrendezésre Révkomáromban, a szlovákiai Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a Harsányi János Szakkollégium és a Lifelong Learning Magyarország Alapítvány közös szervezésében. A rendezvényre 20 hazai, 3 erdélyi és 6 szlovákiai felsõoktatási intézménybõl, illetve részben az állami és a vállalati szektorból érkeztek résztvevõk.

A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


2010. április 19.

A tudásmenedzsment ezer arca
Tanulás - Tudás - Gazdasági Sikerek: Konferencia a tudásmenedzsment fejlõdéséért

"A tudásmenedzsment kifejezés egyre gyakrabban emlegetett fogalom a menedzsment kutatások és a vállalati gyakorlat oldaláról egyaránt. Mégis nem túl sok, és nem igazán jellemzõ azon gazdálkodó szervezetek száma, akik pontosan tisztában vannak azzal, hogyan is kell értelmezni, miért fontos ez számukra, s ha mindezt megértették, mit is kell tenniük, hogy mûködõképes rendszert tudjanak sikerrel üzemeltetni.

A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


2010. április 13.

Vállalati képzések - Kinek éri meg?
A munkaadó, vagy a munkavállaló számára hasznosabb a képzés?

A folyamatos szakmai továbbképzés ma már a legtöbb vállalat esetében elengedhetetlen. A munkaadó persze fél, hogy az általa naprakész szaktudást kapó alkalmazott rövid idõn belül munkahelyet vált, s máshol kamatoztatja szakértelmét, azaz kárba veszik a befektetés. Felmerülhet tehát a kérdés: megéri képezni?


A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


2010. április 8.

Válságkezelés elbocsátással
A magyar vállalatok ragaszkodnak alkalmazottaik megtartásához

Csökkenõ forgalom és beruházások, emelkedõ törlesztõrészletek és kamatok, nehezebb hitelhez jutás, létszámcsökkenés, költségek növekedése - a vállalatokat sokféleképpen érintheti a gazdasági válság. A Lifelong Learning Magyarország Alapítvány Tudástõke Konferenciáján Dr. Boda György elmondta, hogy a hazai vállalatokat a munkahelyek megtartása irányába tanúsított igyekezet jellemzi.

A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


2010. március 26.

Népszerû támogatások
A munkahelyteremtõ és munkahelymegtartó képzések ismertsége

Napjainkra kezd konszenzus kialakulni a szakértõk, kutatók, a munkaadók és a szakpolitikai irányítók között arról, hogy a válságból való kilábalás kapcsán a legfontosabb feladat a foglalkoztatás növelése. Erre a célra hozták létre a különbözõ munkahelymegtartó, munkahelyteremtõ és képzési támogatásokat. A Lifelong Learning Magyarország Alapítvány jóvoltából megtudhatjuk, mely támogatások bizonyultak hazánkban a legnépszerûbbnek, illetve a legeredményesebbnek.

A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


2010. március 3.

Miniszoknya és aktatáska
Hogyan élhetnek meg a hazai vállalkozó hölgyek feltûNÕ sikereket?

Fodrászat, könyvelõiroda, virágüzlet - tipikus nõi vállalkozások a közvélemény szerint. Mára már a hölgyek számára is nyitott a vállalkozói pálya szinte bármely szelete. De vajon tudnak-e élni a magyar nõk ezzel a lehetõséggel? A Lifelong Learning Magyarország Alapítvány azon dolgozik, hogy a kérdõ mondatot kijelentéssé alakítsa át.

A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


 2010. február 25.

Hogyan tartsuk meg munkahelyünket?
Önállóan gondolkodó alkalmazott helyett "jó robot"

A munkaképes korú nõket kérdeztünk arról, mit gondolnak, mibõl áll össze a titkos recept, a rettegett elbocsájtás és leépítés ellen. Milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük, miket kell fejleszteniük ahhoz, hogy munkahelyüket hosszú távon is megtarthassák? A féltve õrzött lista ezennel a Lifelong Learning Magyarország Alapítvány jóvoltából a közönség elé tárul.

A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


2010. január 25.

A sikeres munkakeresés titka
Fodrászhoz menjünk, vagy inkább képzésre?

Húzzunk miniszoknyát, vagy inkább képezzük magunkat? A LifeLong Learning Magyarország Alapítványtól megtudhatjuk, melyek azok a tényezõk, melyek leginkább befolyásolhatják, hogy megkapunk-e egy állást, illetve kiderül az is, mi jellemzi a magyar nõk munkakeresését.

A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


2010. január 7.

Fenyegetõ munkanélküliség
Kinek van félnivalója?

Sajnos a legtöbb magyar nõ felett ott lebeg a rettegett munkanélküliség gonosz szelleme. Vajon kik a legveszélyeztetettebbek? Mi okozhatja a munkanélküliséget és kiket fenyeget ez leginkább? Kérdéseinkre a LifeLong Learning Magyarország Alapítvány ad választ.

A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


2009. december 18.

Tanuló szervezetek és munkavállalóik

Peter Senge: Az ötödik alapelv címq könyvében mutatta be a tanuló szervezeteket, és ezzel a mqvel alakította ki e fogalom mai jelentését. A LifeLong Learning Magyarország Alapítvány jóvoltából megtudhatjuk, a munkavállalók szerint mennyiben igazak a tanuló szervezetek Senge által összegyqjtött jellemzQi a hazai vállalatokra, illetve mi jellemzi ezen szervezetek foglalkoztatáspolitikáját.

A teljes sajtóközlemény letölthetõ itt...


2009. május 28.

Szakképzési hozzájárulás felhasználásának gyakorlata konferenciasorozatunk 2. rendezvényérõl

képek a rendezvényrõl itt

3 minisztérium, 23 nagyvállalat résztvételével megtartottuk a Szakképzési hozzájárulás felhasználásáról tartott konferenciánkat. 20 sajtó képviselõ, két TV-stáb tudósított a rendezvényrõl.

Résztvevõink helyetképet kaptak az érintett minisztériumok, igazagtási szervek szakképzéssel kapcsolatos állásfoglalásairól, koncepcióiról és várható változásokról.


2009. május 1.

Óriási kitöltési rekorddal zárult a Nõi munkavállalói kutatás 2009!

Majd 4000 válasz érkezett!

A hibrid kutatásunk nem remélt érdeklõdéssel kisérve zárult a válaszadóink szám: 3869 fõ.
A reprezentatív kutatásunk topline adataiból (elsõ 500 fõ) készített prezentációkat, rövid összefoglalót megosztottuk a tudományos élet szakemberivel és a sajtó munkatársaival is. Hamarosan elkészítjük a teljes elmezésünket, amit hasonló képpen nyilvánosságra hozunk.

2009. március 26.

Nõi munkavállalói kutatás 2009
- A nõkrõl mindenkinek!

A LifeLong Learning Magyarország Alapítvány közelmúltban indult kutatási programja: "A nõi munkavállalói kutatás 2009" adatfelvétele továbbra is zajlik. A felmérés során annak kívánnak utána járni a kutatók, hogy melyek azok a tanulási típusok és kompetenciák, amelyek segítik a nõk munkába állását és a munkában maradását.

tovább...

 2009. január

Egy ország versenyképessége a lakosság képzettségének versenyképességén is múlik. Az egész életen át tartó tanulás gyakorlata -melynek része a felnõttképzés is- hazánkban még gyermekcipõben jár. Magyarországon a felnõtt korú lakosság képzésekben történõ részvétele (3,8%) kevesebb, mint az EU átlag (10%) fele. A felnõttképzés támogatásának állami kerete a szakképzési hozzájárulás rendszere.

tovább...


© Lifelong Learning Magyarország Alapítvány